woensdag 3 augustus 2016

Lang bewaard! voor Bart

Hallo Bloglezers,

Ik heb een lange tijd niets van me laten horen, dit komt door wat dingen!
Ten eerste wil ik dus een blog blijven met af en toe een verhaal maar eerder over spullen met Shakespeare in de hoofdrol.
Op het gebied van Shakespeare is er nog wel wat te vermelden maar ik heb te veel dingen aan me hoofd? 1 0ktober loopt me contract af en sta ik helaas weer op straat de tweede keer in me leven in de WW ? of er moet voor die tijd nog wat op me pad komen waar ik hard mee bezig ben.
Dan voor de mensen die het al wisten was me vrouw Marja betrokken bij een redelijk groot ongeluk in Vlaardingen en zij heeft na bijna een jaar toch wel de uitslag gekregen dat haar knie onherstelbaar beschadigd is en dat ze ermee moet leren leven!
Dan is er ook in januari een bootje aangeschaft waar ik nog steeds mee bezig ben en ga ik de buurt verkennen vanaf het water ipv vanaf de kant. Voor de liefhebbers een Shetland 535 kajuitbootje met cabrioletkap en een 10 pk 4 tact erachter, en ze staat op een trailer.


Dan de titel Lang Bewaard! Voor Bart
 
 
 
 
 

  

Dit is best een leuk verhaal, ik viste eind jaren tachtig begin negentig met Bart van Kersbergen en hij kwam van origine uit Gouda en ik ontmoeten hem op een stek van me langs de Vlaardingse vaart. We raakte in gesprek en werden voor jaren echt goede vismaten/vrienden. Tot er verandering in het leven van Bart kwam en hij vader werd.We kregen steeds minder contact en één van de laatste keren dat ik hem zag was op kraamvisite en ervoor of erna weet ik niet meer helemaal besloot hij volledig te stoppen met vissen en bood hij zijn hele uitrusting aan. Ik heb dit toen overgenomen van hem en vele spullen verkocht maar niet zijn Daiwa Power Mesh karperhengels.

Zelf ben ik natuurlijk een echte verzamelaar en was ooit een keer met Bart zijn hengels wezen zeebaarzen op de pier in Hoek van Holland en ging de ene hengel na afspoelen(ja ik ben zuinig op me spullen) weer terug in de kast. Later had ik er nog eens plannen mee en heb ik de flut ogen  die er van origine opzaten vervangen door Fuji sic, en had er dus met één ooit één dag gevist!

Nu waren we in die periode raar uit elkaar gegaan, met van mijn kant toch wel een rot gevoel, en had ik hem nog wel eens opgezocht op de PC maar niet gevonden tot ik hem bij Facebook intikte en hem daar tegenkwam. Ik heb hem toen weer benaderd en zodoende is de vriendschap weer hersteld. Er was toen al ruim 20 jaar verstreken en bij wat meer contact bleek dat hij weer aan het vissen was gegaan? Na een aantal keer kwam de brandende vraag heb jij mijn oude Daiwa's nog??? Ik zei ja! toen werd het stil en hij zei dat meen je niet ik zei uit geintje ja altijd voor je bewaard haha.

Het contact werd steeds beter en Bart kwam vorig jaar bij me op visite(woont niet meer in de buurt) en toen hebben we een geweldige dag gehad met oude verhalen en oude stekken bekijken en gewoon super gezellig. En we hebben toen afgesproken dat als hij er weer interesse inhad  hij de hengels van me mocht overnemen.

Een paar weken geleden belde hij me op, hij is ook van baan gewisseld en had het erg druk gehad. Mars ik wil me hengels komen halen voor ik op vakantie gaat, en zo geschieden het dat hij ze oude stokkies door mij opgeknapt(lees verbeterd) weer terug heeft in ze bezit, en na een paar dagen stuurde hij me de foto's dat ze op de rod pod lagen te blinken.


Helemaal top Bart, nogmaals erg veel plezier ermee en daarom dit stukje als dank voor vele gezellige jaren van vroeger en ook hopelijk weer in de toekomst. Prachtig dat de hengels na zo'n 23/24 jaar weer bij de oude eigenaar zijn.

Groet Marcel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten