dinsdag 20 januari 2015

Bijzondere Modellen deel 4.


Beste Bloglezers , Het is een lange tijd geleden dat ik wat van me heb laten horen en dit heeft alles te maken met me werk. Ik heb dus in juni te horen gekregen dat me werk vanaf 1 augustus verleden tijd was. Het is en blijft een klap in je gezicht en hoewel ik al twee en half jaar in de ellende heb gezeten en met vorig jaar nog het goede nieuws dat we mochten blijven, gingen er deze ronden toch weer een hele dikke 115 man uit en daar was ik er 1 van. En dan sta je dan met je ruim 27 jaar ervaring als proces operator op straat en met een leeftijd van 49 jaar ligt het werk niet op straat. Ik ben dus hard op zoek naar een nieuwe baan en vul me tijd met vissen, wandelen, vogels kijken en dobbers maken maar daar over later meer. Nu eerst weer eens een molentje!
 
Bijzondere modellen deel 4
 
De Shakespeare SKP serie.

Ik ben al vele malen aan het zoeken geweest naar info over deze reel , en tot nu toe zonder succes. Ik heb de reel op Ebay gekocht en ze sprak me aan door de kleuren combinatie metallic rood met goud , de kleuren van me favorieten modellen de USA ambidex. De reel geeft aan dat het model CA is en dat wil zeggen  volgens het Shakespeare tabel 1980 en dat zou dus helemaal in de lijn zijn van de kleuren van de ambidex. Wat de reel ook bezit is de soort krulletjes die bij de ambidex ook in de zijplaatjes voorkomen.Door dat ik er niets over kan vinden is wel jammer want toen ik deze kocht de SKP 9 stond er ook een SPK 12 te koop en misschien zijn er nog wel meer groottes , ook kwam ik een ander model tegen die stond onder SKP 7 en was qua vorm anders maar qua kleur bijna hetzelfde.
Het is een types Amerikaanse casting reel die boven op de hengel staat met een druk knop om te werpen , en zo als ik al zei door ze kleuren combinatie trok die me aandacht en ze was in nieuw staat.


Specificaties zijn :

8   lbs - 100 yards (91mtr)

10 lbs -  85 yards (77mtr)

12 lbs -  70 yards (64mtr)

Gewicht = 240 gram

En het is een made in de USA model.

 
Groeten Marcel
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

1 opmerking: