maandag 3 november 2014

Laatste keer harders 2014

Zaterdagmiddag 27 september.
Ik heb nog een emmer voer staan en besluit naar de waterweg te fietsen om nog een harder te vangen nog misschien wel wat grote windes.
Het is rond tweeën als ik aankom en besluit eerst eens een stuk richting Maassluis te fietsen of ik nog vissen zie azen/flanken op de stenen aan de kant , het is een beetje bewolkt en slecht licht om te kunnen observeren en na een 20 minuten ben ik weer terug waar ik vandaan kwam en besluit ik gewoon te gaan zitten en vissen. Ik voer een paar ballen en ga beginnen en ik verplaatst me stoeltje en er schiet een harder weg van me voer af , zo dat is vlot dacht ik en binnen 5 minuten later staat ik met een kromme match in me handen en aan de andere kant een dikke harder die weg wilt.
Ik dril de vis hard en dat doe ik omdat ik dit jaar al diverse vissen heb verspeeld uit de kant aan de stenen of obstakels onder water , en na een paar minuten geeft ze het op en ligt ze in me net . De harder is mooi dik en meet 63 cm en wordt door me buurman Bram die verderop zit gefotografeerd en mag weer zwemmen.


En half uur later vang ik nog een winde en begint het tij er hard in te lopen en na een uurtje hou ik het voor gezien.

Ik besluit nog een keer te gaan (zondag) en nog geen 5 minuten van me huis krijg ik een klapband en loop ik naar huis en besluit ik maar niet te gaan vissen en eerst de fiets in orde te maken.


Dit was de laatste harder van 2014 een jaar die niet echt makkelijk ging , er leek wel of er veel minder vissen aanwezig waren en de vele netten van de beroepsvissers zullen er ook absoluut niet goed aan doen .Het enige was dat er wel grotere vissen werden gevangen en dat is ook niet verkeerd?

En Bram bedankt voor de foto's.

Groeten Marcel
 

 

 

 

4 opmerkingen:

 1. Helaas zie je steeds meer fuiken staan. Een vis kan niet eens meer fatsoenlijk een paar honderd meter langs de oever zwemmen. Maar wat je zelf al zegt, het is wel een mooie maat harders zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hey Boudewijn , het is inderdaad een schande met de beroepsvisserij wat die allemaal mogen en doen.

  Ja de laatst harders waren dit jaar goed aan de maat op naar volgend jaar zullen we maar zeggen , ieder jaar een paar cm erbij voor je PB en dan blijft het spannend.

  Ben nu weer aan het karperen en zelfs weer statisch sinds jaren en begint een beetje vruchten af te werpen. Alleen ben ik zelf erg ongeduldig en moet ik af en toe even een pennetje erbij uitleggen. Gisteren avond 5 stuks in 3.5 uur met 2 spiegels!

  Groeten Marcel

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super vangsten Marcel ! Ik ben er ook achtergekomen dat hardervissen wat extra oefening vergt. Dat ze nog zo laat in het jaar te vangen wist ik niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Marcel,

  Niks voor je: Shakespeare reserve onderdelen. http://link.marktplaats.nl/m883391460

  BeantwoordenVerwijderen