dinsdag 30 september 2014

Grote Baars!

 
Baars 41.5 cm met kleine twister gevangen , ik vind hem gaaf!
 
 
Even wat anders na al dat vissen op de Harders wat me dit jaar niet erg lekker afgaat , Ben ik eerst een paar maal aan het Matchvissen geslagen met wisselende resultaten.

Zo kwam ik een oude bekende tegen en hij zat op een voor mij bekend water erg goed te vangen en ik stond zo eens bij hem te kijken en werd in 1 klap verliefd op het Matchen!

Ik vis al meer dan 20 jaar met een match maar dan eigenlijk meer als lekker lichte hengel met zeer snelle aanslag op de harders , maar het echte matchen had ik eigenlijk nog nooit echt gedaan. En je denk dat doe ik wel even maar dan kom je bedrogen uit hoor! er komt echt vele malen meer bij kijken.
Je vist vaak redelijk ver weg en dat betekend een grootte pen(matchdobber) en wat daar bij het alle belangrijkste is ,is je loodverdeling?
Na toch wel wat kloten kreeg ik een paar goede tips van een kennis en ging het best wel erg lekker , en ving ik die 2 middag toch zo'n 75 a 80 vissen met 10 middelgrote brasems en 1 baarsje en de rest voorns tot 32 cm en ruizers tot 30 cm.
Dan denk je ik heb het gevonden en wordt je de volgende sessies toch wel erg op de proef gesteld met vele uren zonder aanbeten.

Zo verging het me dus een aantal sessies tussen het harder vissen door met wisselende resultaten en nog een geweldige middag met een 100 voorns ruis en blank tot 30 cm.
Zo ook kwam ik op me favorieten water en het kolkte van de vis op een bepaalde plek waar ik dus eerst 3 en half uur eerder voor lul had zitten vissen op 2 andere stukken waar ze dus niet zaten.
Ik fietste naar huis en zag in de verte iemand met een kromme hengel staan en dacht ik ga eens kijken misschien wel een Oostblokker die een dikke snoek heeft wel of niet voor consumptie , maar naar maten ik dichter bij kwam zag ik een tent staan en was hij dus een dikke spiegel aan het drillen. ik vroeg of ik hem kon helpen met scheppen(landen) en dat was goed en na een aantal minuten lag ze op de kant en heb ik ze gefotografeerd voor hem . Ik stond nog na te babbelen en hij zegt tegen mij pak je hengel en ga naast me zitten en zo werd mij middag zonder vis toch nog even goed gemaakt met een vis of 40 hoofdzakelijk ruisvoorn. 

Ik was een de volgende dat met Theo naar de waterweg geweest en de weergoden waren ons goedgezind en ik miste 3 harders waarvan 2 door lijnbreuk tijdens de dril tussen de stenen wat helaas wel vaker gebeurd en ook ving ik 2 grote harders van 65 cm en 70 cm en had ik dus een topdag.

Een paar dagen later was ik weer op de plas voor te matchen en dat ging weer voor geen meter het water was glashelder en dat is waarschijnlijk de boosdoener?
Ik had gelukkig een snoekbaars hengel als extra meegenomen en een bak met wormen , deze was helaas in zeer slechte staat en er zaten een stuk of 10 redelijke wormen in en deze met wat maden hebben me visdag gered en ik ving zonder overdrijven een dikke 100 baarzen tot 31 cm en zeer veel van 20 tot 25 cm en ik had een lekkere dag.
Zo kon ik het niet laten om 2 dagen later terug te gaan , nog steeds zonder wormen maar wel met wat licht kunstaas en had ik een super leuke middag . ik was begonnen met een dobber en wat maden en na een reeks leuke voorns en een paar baarzen ben ik dus met een ouderwetse ondex spinner begonnen en later over gestapt op een kleine twister. 
Zo ving ik dus middelmaat baars en had ik ineens een mooie snoek van rond de 65 cm en zonder stalen onderlijn ! en later op de middag ving ik deze oude rover een echte baars van 41.5 cm niet me grootste ooit maar ik was er wel erg blij mee.

Tot de volgende keer.

Groeten Marcel.

9 opmerkingen:

 1. Drukke dagen heb je gehad Marcel....

  Baars: Prachtige vis is het.......

  Groet en veel succes..

  Rombout

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hey Rombout ,

  Ja ik heb het erg druk gehad maar heb ook me ontslag aanzegging gehad een tijdje geleden en moet nu thuis blijven van de baas tot 1 november en dan de ww in.

  Groet Marcel

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klote van je baan Marcel! Ik hoop dat je snel wat anders vind! Lekker gevist lees ik en die Baars!! Prachtig mooi!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hey Bjorn,

  Ja (lekker) veel gevist ,en na een positief bericht vorig jaar is er nu weer geen plaats meer voor mij met nog 110 collega's. Maar na ongeveer 2.5 jaar gezeik ben ik toch wel blij te weten waar ik nu aan toe ben .
  En ik hoop inderdaad gauw iets anders te vinden maar werk ligt niet voor het oprapen.

  Groet Marcel

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Beste baars Marcel, het baarsvissen beheers je ook al, complimenten!
  Waardeloos je baan kwijt, kop op kerel, hopen op snel betere tijden.
  Nu gewoon (baars)vissen en genieten van je vrije tijd.

  Groet,
  Ba(ar)s

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Beste baars Marcel, het baarsvissen beheers je ook al, complimenten!
  Waardeloos je baan kwijt, kop op kerel, hopen op snel betere tijden.
  Nu gewoon (baars)vissen en genieten van je vrije tijd.

  Groet,
  Ba(ar)s

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hey Bas,

  Leuk wat van je te horen , ja het is gewoon klote maar het is niet anders ik ben al bijna 3 maanden thuis en zit in me opzegtermijn en ga pas 1 november de ww in.
  Ja het baarsvissen is leuk en had ik lang niet meer zo gedaan er werden van de week nog zat van de gestreepte jongens gevangen dus ik waag er nog wel een dagje aan. Me maat Theo had er van de week ook nog 6 snoeken met de dobber en dood visje is ook erg leuk!

  Groeten Marcel

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Marcel,

  heb je die Ofmer molen nog in elkaar gezet?

  Jan Warnaar

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hey Jan,

  als die compleet was had ik hem in elkaar gezet maar er ontbreken zeker 3 onderdelen , Marcel weet er van maar of hij ze nog heb is de vraag?

  Groeten Marcel

  BeantwoordenVerwijderen