zondag 17 augustus 2014

Augustus , Harder update! 2 x PR.

Het seizoen vordert gestaagd en wij hebben vorig jaar toch de nodige ervaring opgedaan met 3 tot 4 maanden alleen maar op de Harder te vissen ! En ik heb er de afgelopen 20 jaar geregeld op gevist en gevangen. Ook lijkt het weer tegenwoordig niet echt mee te werken het lijkt wel of het iedere dag storm of hard waait.


72 cm in vol ornaat , wat een machtige vechters zijn het toch.

                                                           

We kunnen nu begin augustus alleen maar hopen dat het nog beter wordt en anders in ieder geval volgend seizoen , want we zijn al vele male meer er op uit geweest en de teller staat gezamenlijk nog niet op 10 stuks en er gaan vele dagen voorbij zonder vis . Het begint dan alweer op karperen te lijken , maar de dagen van geen vis vangen zijn ook de dagen van amper een harder zien . En wij hebben toch wel de ervaren vis zien is vis vangen. Het is toch echt een 95% visuele visserij.

Ik kijk niet blij (hoofdpijn) maar ben het wel hoor met deze 72 cm lange spierbundel


                                  

Maar vorige week was er 1 met gouden randje zeg maar , eerst wilde er een ijsvogel op me hengel gaan zitten en een paar uur later vang ik me record vis van 72 cm = 2 cm groter met een bizarre dril en een lamme arm .

En een paar dagen kan ik echt me draai niet vinden , en verspeeld Theo er 1 na een kwartier drillen en vangt er 1 van 54 cm en later op de dag gaat ook zijn record van 68 cm naar 70 cm en is de toon weer gezet en geeft het weer hoop.

We vissen op een andere manier die ik vorige keer na een paar maal overgedacht te hebben in de praktijk bracht , en me direct een dikke PR opleverde en nu bij Theo wierp het ook zijn vruchten af.
 
 
70 cm , 1 brok dynamiet.

 

Theo met PR van 70 cm , klasse maat op naar een grotere.


   
Tot een volgend avontuur , of mooi molentje?


Groeten Marcel.

 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten