dinsdag 1 april 2014

Costa del Mar - Polariserende Zonnebrillen

Costa del Mar - Polariserende Zonne(Vis)brillenAls penvisser en liefhebber vele andere takken van de hengelsport maar vooral het visuele kant van de visserij wil graag een goede visbril hebben , één met polariserende  glazen die de vervelende spiegelingen van het water wegnemen en dus ook rust op je ogen geeft.
 

Ik vis al zeker 25 jaar met polariserende brillen en heb er ook al vele versleten met plastic of met glazen van glas wat ook me voorkeur heeft , Waarom?  Ik vind het een stuk kras vaster dan plastic of het modernere policarbonaat wat wel een voordeel heeft dat het lichter van gewicht is. Maar zelf heb ik altijd het gevoel dat je er toch nog vele malen voorzichtiger mee moet zijn als glazen van glas.

Maar zoals vele dingen is dit ook bij zonnebrillen  het geval de ene is de andere niet en zo heeft iedereen zijn voorkeur , zo ook ik uiteraard. En ik heb vele brillen mogen testen en ik was zelf erg onder de indruk van de brillen van Costa del Mar welke er in zeer veel modellen te verkrijgen is bij hengelsport Wout van Leeuwen in Vlaardingen die voor de Nederlandse markt het dealer schap heeft van deze geweldige Amerikaanse bril.

Neem eens een kijkje op de site van hun ,    https://www.costadelmar.com/ of kijk op de site van Wout van leeuwen.

De brillen zijn in vele monturen en modellen te krijgen met in bijna ieder model wel in een aantal kleuren glazen met wel of niet gespiegeld glazen of in polycarbonaat  glazen. En in vele maten qua montuur want iedereen heeft een andere maat van zijn hoofd en de meeste brillen hebben een standaard maat. Het is dus meestal wel van belang dat je eerst de bril goed past voor de juiste maat.
Hammerhead  -silver teak  - copper 580 G

Zelf heb ik de Hammerhead zoals afgebeeld (bovenstaand ) in silver teak met copper 580 G glazen. Dit is een Xl model met een speciale vering in de pootjes die ook nog naar buiten kunnen buigen(vering in de scharnieren van de pootjes).

De brillen worden geleverd in een mooie stevige koker en hebben levenslange garantie en de glazen zijn kras vast zegt de fabrikant.
 


Costa del Mar zegt dat de maximale uv 580 is en heeft dan ook dit als aanduiding voor hun modellen of 400 UV met aanduiding P of G   of  580 UV met aanduiding P of G waarvoor P staat voor Polycarbonaat en G voor Glas.
Zelf ben ik niet van de spiegelglazen maar in landen waar de hele dag de zon knettert is de bescherming met deze glazen nog beter , de basis van de spiegelglazen is copper of amber met daarover de blauwe  of groene of zilveren coating. Voor onze visserij in Nederland is de kleur copper of grey de beste keuze als je 580 G wilt en anders amber in 580 P of een van de 3 kleuren in 400 P of G en voor echt sober weer en bewolkt zou de gele glazen het beste zijn.

Tuna Alley - Mossy Oak Shadow grass Blades Camo - amber 580 P
Zoals al eerder gezegd de brillen zijn dus afhankelijk van het model beschikbaar in een aantal kleuren wat bij ieder model verschilt en met dus 3 kleuren spiegelglazen (alleen echt glas) , blauw , groen, en zilver. Gewone glazen grijs , koper , amber en geel (sunrise). Afhankelijk van de kleur in alleen glas of alleen polycarbonaat of in beide te krijgen in 400 of 580 uv . Dus voor eenieder wel een model en/of kleur te vinden die hem of haar bevalt , want er zijn dus ook echt heren en dames modellen.
 

Zelf zal je mij dus zelden of eigenlijk nooit aan de waterkant zien zonder bril op of het dan winter is of zomer , regent of niet met regen draag ik dan zo i zo een petje om de glazen te beschermen van regendruppels . Mensen zullen wel denken die vent is niet goed in de stromende regen een zonnebril op maar ik weet wel beter . Het heeft mij al vele malen net die ene vis opgeleverd die je zonder bril ook echt niet had gezien?
Dus wil je echt zo’n mooie Costa bril neem contact op met de heren van Wout van Leeuwen hengelsport  Vlaardingen – telefoon 0104343060 en vraag naar een goede uitleg of een folder van dit merk.
 
Groeten Marcel

 
 

 

 

 

 

3 opmerkingen:

 1. Brillen met polariserende glazen zijn een must voor de visser die meer wil zien en meekrijgen. Ook nog beter voor je ogen denk ik zo. Dit merk kende ik nog niet, ik zal eens kijken Marcel, dank voor de tip.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hey Boudewijn,

  Ik kon het eerst ook niet maar in de USA zijn ze super geliefd , kijk maar eens naar de tonijn vissers op discovery. Zo heb ik gekozen voor de hammehead omdat ik een breed hoofd heb en de pootjes dus ook naar buiten kunne buigen in het frame.
  Dus wel belangrijk om te passen .
  Ik had er een gepast en zat super lekker en erg gaaf model(?) en na een wandeling van 2 uur kwam ik terug en had ik 2 strepen in me wangen terwijl ik echt dacht dat ze lekker zat.

  Groeten Marcel

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Marcel,
  Ik kende het merk zeker wel. Het is super!

  Groeten

  BeantwoordenVerwijderen