zondag 23 maart 2014

OVM 2014

 

 Oostvoornse Meer 2014

Vismaat Stefan vroeg of ik weer eens meeging naar OVM het was voor mij weer een lange tijd geleden en ik dacht dat ik vorig seizoen zelfs maar 1 keer was geweest.
Zonde want het is zo'n prachtige visserij en ik doe het gewoon te weinig , maar het is meestal voor ons een echte wintervisserij maar dan trekt het rustige aan mijn thuis wateren ook erg en ga in net zo liefs lekker pennen. Daar komt bij dat het snel en makkelijk is op het fietsie en naar OVM met wat zoeken erbij toch een goed 100 kilometer rijden heen en terug .

Door mijn volcontinu en toch 3 van de 5 weekends werken komt het er niet altijd helemaal van .Maar een paar weken geleden ben ik toch weer voor het eerst dit jaar mee geweest en starten ik net voor/in donker met de eerste vis van het seizoen een vrouwtje regenboogforel van 60 cm . Die dus leeg liep van de eitjes en ga terug gezet zonder een foto. De eitjes komen trouwens met paaien ook niet uit want het water is dus brak. En ook maat Stefan had 2 uitzetters dus de avond was weer goed .

De Week erna kon ik ook en kwamen we vanwege de wind toch weer op dezelfde stek als de week ervoor terecht en waren we wat eerder en dat geeft zeker bij mij wat meer ruimte  , omdat ik met de spinhengel ver weg vis ben ik telkens in het voordeel. Zo ook vandaag ving ik al voor donker 2 uitzetters(regenboog) , en op rand van donker was ik overgestapt op de vliegenlat ving ik een bruine forel (beekforel) van 54 cm op een zalmeitje . Stefan heeft wat plaatjes geschoten maar het werd al aardig donker , zelf was ik er super blij mee want ik had al zeker 8 jaar geen bruine meer gevangen van dit formaat en me record stond ervoor op 2 x 53 cm . En ook had ik in Duitsland wel eens een bruine forel gevangen op de rivier van 53 cm.
 
P.R 54cm bruine man met beginnende paaihaak

 
Tussendoor had ik nog wel eens een kleine bruine en wat bronforellen gevangen maar op OVM blijft het eerder zeldzaam , waarschijnlijk toch ook door het type vlieg waar je mee vist? En de dag eindigde met nog een uitzetter en voor Stefan een regenboog van 55cm.

Ook het weekend erna waren we weer van de partij en waaide het behoorlijk en was er zowaar niemand aan het vissen op het meer dat zie je toch niet vaak hoor. We kozen deze keer voor een andere stek omdat de wind totaal anders om stond en zoeken dan een plek waar we beide uit de voeten kunnen . Ik begin bijna altijd ver weg met de spinhengel met hoboloodje en dan maakt het mijn niet zo erg veel uit , maar als ik wil vliegvissen is het een ander verhaal. Nu ben ik linkshandig en is mijn voordeel dat Stefan 2 handig is en dat zie je niet vaak maar is wel makkelijk!


Eenmaal op het plekje gesetteld en de hengels in orde gemaakt , is makkelijker dan in het donker begin ik met de spinhengel . Ik zal een keer of 4 hebben in gegooid en Stefan weet dat hij vaak voor donker weinig kans maakt en staat achter me te kijken als de top een paar tikjes geeft en ik de hengel in handen neem en kijkt of de aanbeet doorzet , Tik tik en zoef hangen en de dril begint maar er draait een aardige vis maar is niet echt heel sterk en dichter bij de kant geeft deze toch een paar krachtige uithalen . Als de vis dichterbij zeg ik het lijkt wel een bruine forel en ja verdomt het is er weer een , zo vang je er jaren geen een en nu 2 keer achter elkaar super! De vis komt onder de kant en Stefan schiet een paar plaatjes en de vis meet 50 cm . Ook deze dag mag afsluiten met nog 2 wat grotere uitzetters 39 cm en 42 cm en later in het donker nog een iets kleinere met de vlieghengel. En zet de teller wederom op 4 vissen net als vorige week.Bruine 50 cm


eitje verwijderen met tangetje


mooie vis met grote stippen
 


 
 
 
 
 
Op naar de volgende keer.
 
 
 
Groeten Marcel
 
 
 
 

 


3 opmerkingen:

 1. Hoi Marcel,

  Prachtige forellen man! Waar had je het meest mee gevangen, de zalmeitjes of op de vlieg? Gefeliciteerd met je PR.

  Gr., Björn

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey Bjorn,

   Een zalmeitje is een type vlieg waar ik al jaren mee vist en ik had de P.R op de vliegenlat en de kleinere met de spinhengel , maar ik vis de eitjes op beide hengels of met een streamertje of met een booby. OVM is een catch en release water en er mag alleen met vlieg of kunstaas met 1 haak worden gevist.

   Groeten Marcel

   Verwijderen
 2. Mooie vissen Marcel en gefeliciteerd met je record!

  Groeten,
  Michael

  BeantwoordenVerwijderen