donderdag 16 februari 2012

Op bezoek bij ?

........................................................


Hengelbouwer “ Jeroen Schoordijk “ Rod Design.14 februari 2012Ik ben een tijd geleden in contact gekomen met Jeroen omdat hij net als ik een fanatiek verzamelaar van Shakespeare molens is en daarnaast is hij dus hengelbouwer van beroep en ik ben dus altijd erg gecharmeerd van eigenbouw hengels dus de interesse was gewekt.

We hebben de laatste tijd een aantal keren e-mailcontact en telefonisch contact gehad en dit over een aantal ontbrekende modellen van mijn zijde.En had ik belooft om eens langs te komen voor een interview voor op me blog en had ik nog wat in de reservering bij Jeroen staan.Hengels in de droogmolen.

Jeroen werk dus vanuit een garage box wat dus zijn werkplek en showroom ineen is. Hij heeft hier een leuk rek met nieuwe hengels staan voor de verkoop en mocht je dit niets vinden dan moet je gaan voor nieuwbouw naar eigen idee en smaak.
Het verkooprek in zijn shop

Hij doet eigenlijk alle aspecten die met de hengelbouw heeft te maken , nieuwbouw ,restauraties en reparatie van alle type hengels die er zijn en alle soorten materiaal ,Glas , Carbon , en Splitcane en ook ieder tak van de visserij of het nu een Karperstok is of een Spinhengel, Vlieghengel of Zeehengel ,alles dus.


Gerestaureerde Splitcane.

De hengels zien er verzorgd en erg netjes uit en hij heeft een mooie stijl van bouwen die naar mijn idee toch wel anders is als de andere Nederlandse bouwers.

Je kan dus gewoon alles bij Jeroen laten doen en naar eigen idee met vele verschillende materialen die je zelf samenstelt en mooi vind , eindcone , tientallen kleuren wikkelingen , ogen gevoerd of sic of hardchroom , fraaie reelhouders in allerlei stijlen en materialen of gewoon ouderwets reelringen , versteviging/sierringen van rvs en nog veel meer.


Een kleine greep uit de collectie wikkelgaren.


En zoals ik al zei , hij is ook blij met oldskool dingen en je kan dus gewoon je oude glashengel laten restaureren of je oude carbon in een nieuw jasje steken , of je mooie Splitcane weer eens dik in de lak laten zetten om het kromtrekken tegen te gaan.

Dus ben je enthousiast geworden , Bezoek de website van Jeroen Schoordijk in de zijbalk op dit blog en bekijk alles eens op je gemak en mail hem of bel hem voor verdere informatie.

Ga je een keer bij hem langs in Nijmegen bewonder dan ook zijn geweldige collectie Shakespeare molens die hij in een mooie vitrinekast heeft staan.Zijn prachtige collectie Shakespeare molens in vitrine


Jeroen bedankt voor de leuke dag en leerzame dag en wellicht tot later en sterkte met je bedrijf.

En als dank voor het interview heb ik een ontbrekend model sigma cadeau gehad, een 2200 035 gold dit is het laatste model met metalen spoel en behuizing.En het leuke was dat er toch ook bij Jeroen nog een serie ontbrak maar dat is altijd weer voer voor de verzamelaar . En ook ik ging die dag weer naar huis met 2 ontbrekende modellen.

(“Note” de mooie dobbers op de foto zijn van Marfloat , prachtige handgemaakte dobbers . Wordt vervolgd)Groeten Marcel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten