zaterdag 18 december 2010

Shakespeare President nieuwe stijl

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>


Shakespeare President 2520 Supreme

Na een stilte van 12 jaar zijn er ineens weer 2 modellen Presidenten in de catalogussen verschenen , de laatste waren dus de echte presidenten die dus in 1980 voor het laatst werden verkocht.

Deze modellen President 2505 Graphite Grey en de duurdere uitvoering ervan de President 2510 Graphite Red de Luxe zijn te verkrijgen in 4 maten , 030 ,040 ,050 en 060 beide met de slip achterop en totaal niet aantrekkelijk om te zien en verder te behandelen , ik vind het de naam President dragend een complete afbreuk voor de eerdere series(2900 , zwart, grijs),en ook gingen ze toch verder met maken van andere modellen zoals de nieuwe serie Ambidexen en Sigma’s SLS die ook van twijfelachtige kwaliteit waren!!!
Dus probeerde Shakespeare het in 1993 nog een keer met twee andere modellen , waarvan 1 zeer goed model op de markt te brengen in de vorm van de nieuwe serie Presidenten de Supreme 2520 uitvoering met twee groottes , te weten de 030 en de 040 , ook maakte ze van deze toch wel chique uitvoering een goedkopere versie met dezelfde bouw en groottes , alleen met graphite spoel en minder kogellager(3) en dit model droeg de naam President 2509 graphite red en was ook meer als de helft goedkoper in aanschaf !

We zijn dus weer een beetje op de hoogte van alles wat er weer werd aangeboden maar gaan verder met de President Supreme 2520 de luxe uitvoering.
De molen heeft een degelijk huis en is van goed kwaliteit wat de laatste jaren van vele voorgaande modellen niet meer kon worden gezegd.
Shakespeare zelf zegt : Nieuw uit eigen fabriek de President Supreme met Long Nose (lange Neus) spoel voor nog betere afgifte van de lijn tijdens de worp dus verdere worpen !!!Het huis is gemaakt van een hoogwaardig carbon en is gespoten in een Two Tone red metalic lak , De originele spoel is vervaardigd van een goudkleurige aluminium legering en hierdoor is de perfecte balans gecreëerd.

De modellen worden geleverd met een reserve spoel van grafiet in de kleur van de molen , wat ik zelf een afbreuk vind op de overige klasse die dit model verder uitstraalt , ziet er een beetje goedkoop uit , ook werd de molen geleverd met een reserve knopje voor je slinger.

De molen draait erg goed en persoonlijk vind ik het een mooie molen om te zien en de afwerking is ook mooi , met een robuuste lijnrol van RVS gemaakt en een houten slingerknop die de molen wel uitstraling geven.

De molen bezit een slip bovenop (front drag) en de slip is van ongekende kwaliteit wat we van Shakespeare gewent waren , en heeft 5 kogellager wat voor die tijd wel behoorlijk was , de lagers zitten als volgt verdeeld.
2 op de slingeras , 1 in de kop en 2 op de as zelf wat zorgt voor een nog mooiere slip afloop , die laatste van de 2 op de as zit onder/in de spoel verwerkt.

Technische gegevens :President Supreme 2520:

2520 - 030 330 gram 1:5,3 180 mtr 0.25
2520 - 040 345 gram 1:5,3 150 mtr 0.30

De molen is een aantal jaren op de markt geweest en is echt een type wat toch nog wel wat had qua uitstraling en materiaal.

Eerdaags een nieuw verhaal van de Amerikaanse modellen Presidenten ???
Groet Marcel

2 opmerkingen:

 1. Ha die Marcel
  Ik heb hem even goed bekeken en ja ik ken hem de supreme.
  Eerlijk als ik ben mooie molen,maar ik hou het bij 25 jaar en ouder,daar ligt mijn passie voor deze geweldenaren ennuh wie wat ook zegt '' er is geen betere molen dan de Shakespeare van die tijd.
  Beetje lullig dat je verdorie nou net de enige president 2840DE die ik mis hier op deze foto laat zien hahaha.
  Groetjes.
  Jeroen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hey Jeroen,

  Voor dat je het weet is die ook 25 jaar oud en dan kan je ze niet meer vinden ???


  Groet Marcel

  BeantwoordenVerwijderen