vrijdag 5 november 2010

Nieuwe vijver deel 3








Deel 3 gaat over het stukje fabriek wat het water moet zuiveren en schoon houden het filter met toebehoren

1e foto , de vaatjes voor de grof filtering , met links de Oase biotech en de bak voor het plantenfilter.
2e foto , de benodigde materialen voor het eigenbouw gedeelte.
3e foto , de doos met pvc spullen en later nog een halve doos erbij gehaald voor dat alles naar me zin was?
4e foto , de vaatjes klaar voor gebruik op hun frame en alle filterkamer kunnen leeg lopen via een drain naar een rioolput.
5e foto , het filter met alle toeters en bellen aan elkaar gekoppeld met zeer goed werking en glashelder water.

Ik zal na deze serie nog 1 keer iets plaatsen hoe het straks compleet is geworden , ben al heel lang bezig maar nog steeds niet helemaal klaar , zoals altijd de laatste loodjes wegen het zwaarst.

De voeding vanuit de vijver gebeurt met een aquamax 3500 en gaat eerst naar de ronden vaatjes van het deels zelf ontwikkelde filter waarvan het eerste vaatje van grof naar fijn filtering loopt en begint met substraat en dan naar grove filtermatten gaat en dan overloopt naar het 2e vaatje en deze alleen filtermatten bevat ongeveer 40 cm dik pak van grove filtermatten(Japanse) en dan nog 4 lagen fijne matten schuim.

Dan loopt hij over naar een Oase biotech 10 , waar het eerst door een UV lamp gaat en dan door schuimblokken loopt en dan naar de volgende kamer , ook met schuimblokken maar dan fijnere en dan kan deze door de grindbak/planten filter heen of er onderlangs omheen , dit heb ik zo gemaakt dat de plantenbak/waterval in de winter kan worden omgeleid in verband met de te sterke afkoeling via de waterval???

De foto's laten dan ook zien wat ik voor materiaal heb gebruikt om dit te kunnen creƫren en was een leuke bijkomstigheid en door me ervaring uit voorgaande keren , meestal zeer doeltreffend en dat is ook uiteraard de bedoeling van een filter.
Deze moet nog rijpen en heeft in deze periode geen steun meer van de planten helaas , maar volgend jaar wel.

Volgende keer de laatste serie van het gewenste resultaat

Groet Marcel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten