woensdag 27 oktober 2010

De nieuwe vijver Deel 11e foto het begin,
2e foto na een dagje graven
3e foto 2 putjes
4e foto de tussendam eruit halen
5e foto er begint iets te vormen?


Zoals ik al een paar keer berichten , heb ik 2 vijvers een grote met koi en een kleine met spiegelkarpertjes , maar deze is al een tijd lek ??? ik heb het nooit kunnen vinden maar altijd water kwijt en het lag al een lange tijd in de planning om deze te gaan vergroten.

Van de zomer was het plan op een hoog niveau en kreeg ik een behoorlijke lap rubberfolie van de buurman die ook zijn vijver ging veranderen , en na een berg hulp die ik de buurman had gegeven had ik me rug om zeep geholpen en kreeg ik als dank voor het vele werk een filter en een pomp cadeau en stenen en stukken betonplex die allemaal zeer goed van pas kwamen en daarmee ben ik aan de gang gegaan.

De ruimte van de vorige vijver die ongeveer 1 kuub was(1000 liter)en wat ik in me gedachten had kon ik wel eens een leuke vijver gaan bouwen , alleen gooide me rugklachten roet in het eten en werd het maar langer en langer alvorens het gereed was.

Ik laat dan ook in een paar delen zien hoe een klein plantenvijvertje een volwassen vijver werd en uiteindelijk een 6 kuub (6000 liter)werd , een daarbij wordt ondersteund door een deel eigenbouw filter met meerdere trappen en Oase fiter met schuim voor het fijn reinigen en eindigt in een grindbak met daarin de planten om op deze manier een grotere vijver te kunnen construeren en de hulp van de planten wel te benutten.

Groet Marcel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten