vrijdag 4 juni 2010

Echte Grote Brasems.Bovenste vis is 71.5 cm en 10.8 pond en onderste is 70 cm en 11 pond

Het is niet me eerste keuze om op te gaan vissen maar op een paar wateren waar ik vis loop ik toch regelmatig in het voorjaar tegen echte grote brasems aan , zo ook vorig jaar op mijn speurtocht naar grote karpers op een groot water met uitloper in de vorm van oude weteringen waar de vis zich graag ophoud tijdens en voor en na de paaitijd.

Mei 2009 was uniek want telkens viel de temperatuur weer terug en ging de vis niet direct over in paaien wat dus betekend dat deze langer blijft hangen en of telkens weer opnieuw terug komt zo ook nu , en op mijn karpertrips kwam ik ze dus regelmatig tegen en als de karper het dan liet afweten kon ik het niet laten om de tros made of dikke worm(en) voor deze reuze te deponeren en met wisselend succes met top deze 2 dikke 10 ponders en een lengte van meer dan 70 cm ,zie foto's en na elkaar gevangen op 1 middag.

Helaas vang je dan de vissen met verkeerd materiaal maar dat maakt deze pracht brasems niet minder mooi , ook hebben deze mannen(zie paaipukkels) totaal geen slijm en kan je ze zo op je broek liggen , ook is het frappant dat ik in al die jaren nog nooit een vrouw heb gevangen want deze kunnen wel een pond of 12 tot 14 halen op dit water.

Ook dit jaar een paar vissen gevangen van een kleiner formaat maar wel tot een pond of 9 maar niet gefotografeerd en door het snelle groeien van het wier en andere water planten wordt het vissen al snel onmogelijk gemaakt.


Groet Marcel

7 opmerkingen:

 1. Die zijn echt groot Marcel. Van dit formaat heb ik ze nog nooit in levende lijve gezien. Voor de specimenhunters onder ons beide bonusvissen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hey Klaasjan,

  Zoals ik al in me verhaal schreef is het niet echt mijn vis en mede door het verkeerde materiaal maar van dit formaat zijn ze welkom.

  Groet Marcel

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dag Marcel,
  ECHT GROOT - geen woord teveel!
  Mooi werk!
  Wim

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja Wim , en dit zijn nog niet de grootste hoor???


  Groet Marcel

  BeantwoordenVerwijderen
 5. sjessus he,dat zijn lappen!!!!wij komen op ons thuiswater niet boven de 65 cm uit en zo'n 7-8 pond max.elk voorjaar rond mei vissen we rond de paaiplaatsen in een groot recreatiegebied onder amsterdam maar groter pakken we ze niet!kun je misschien een balletje opgooien waar je vist?geen stekken hoor alleen het water. bij voorbaat dank.
  groeten van patrick (shakespeare fan)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hallo Patrick,


  Bedankt voor je reactie , maar je moet begrijpen dat ik dit niet kan vertellen omdat het heel uniek is en ik de brasemvissers die er al jaren serieus vissen er niet mee wil belasten , sorry.


  Groet Marcel

  BeantwoordenVerwijderen
 7. super mooie brasems ,aan de feeder heb ik ze het liefst zo ,mooi werk

  BeantwoordenVerwijderen