dinsdag 19 januari 2010

Shakespeare Ambidex Gold serie 2700 (Budget Ambidex)
2x type 2701 en DB en 2x type 2711 en DB


Shakespeare Ambidex gold serie (budget ambidex) 2700 serie.


In het jaar 1978 kwam er naast de groene super Ambidexen en de blauwe Ambidexen een nieuw model Ambidex bij De Gold Serie , gebaseerd op het systeem van de blauwe ambidexen met een beugeloverslagnok ,een mooie goudgele molen met een aluminium spoel en een slip op de kop en geen drukspoel , er werden 3 modellen geleverd te weten 2700 , 2710 , 2740 en een VP model 2740/100.

In het jaar 1979 en 1980 werd het model veranderd in een 2701 , 2711 en 2741 en werd het geleverd met een interne beugeloverslag ,het zogenaamde S.I.T Selective Internal Trip welke ook op de super Ambidexen aanwezig zijn en later op de Sigma modellen , en was het huis dus het enige wat was veranderd omdat het overslag nokje weg was gehaald.

De molens bezitten net als de meeste modellen van Shakespeare een goede slip met meerdere slipschijven die mooi is af te regelen en de slinger is aan beide zijde te zetten , een zachte ratel op de antiretour , en dit model kan bijvoorbeeld weer niet de beugel naar binnen klappen , en een overkappende spoel.

Dus ook in 1979 en 1980 stond deze mooie molen nog in de catalogus en al in 1979 ook de naam veranderd in Budget Ambidex 2700 serie ,dus de naam bleef maar de molen kreeg een ander typenaam met een 1 achter ieder type.

Het rare is net als bij de Blauwe Ambidex modellen dat er in de latere series DC werden genoemd en niet in de Catalogus is terug te vinden dit ook bij de Gold Ambidexen voorkwam hier werd het model ineens DB genaamd en het type slinger was veranderd naar een gemakkelijker model met aan de andere kant een afschermdopje(zie foto) , zo lijkt het net of het model wel nog langer is gemaakt maar niet meer officieel in de catalogus voorkwam.

Made in Japan.


Specificaties van de beide modellen:

2700/2701 4;2.1 150mtr 0.25 270 gram

2710/2711 4;3.1 100mtr 0.40 480 gram

2740/2741 4;2.1 270mtr 0.40 590 gram (ook als VP model)
Hier onder het model 2711 met zijn halfbroer/zus de Pfleuger 1127 dit de kleuren heeft van een USA Ambidex model.

Hier later nog een keer meer over over het reilen en zeilen van het merk Shakepeare en aan verwanten.Groet Marcel

5 opmerkingen:

 1. hee Marcel allereerst complimenten voor deze fantastische site.wat een mooie verzameling molens en infomatie heb jij zeg.ik hoop dat we nog veel van je zien en horen.Harstikke leuk en interressant.
  Ik had ook nog een vraag.
  Het gaat namelijk over de ambidex(budget)gold 2711.Heet ie nou budget omdat ie echt een goedkoper model was.Zo ja wat is dan een mooie prijs voor deze molen.Dit omdat ik hem wel is tegen kom met de zelfde prijs als een blauwe.
  En gisteren op marktplaats zelfs als een groene super ambidex.Wachtend op u bericht alvast bedankt.EEn kleine en pas begonnen verzamelaar.Vriendelijke groet Dave van der staak.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Dave,

  Bedankt voor de complimenten ik doe me best en ben nog steeds met de verzameling bezig hoewel deze langzaam minder wordt vanwege het aanbod van mooie modellen???
  Prijzen noemen is altijd lastig en dat doe ik dus ook niet maar je moet er nooit net zo veel voor betalen als de jou genoemde modellen omdat deze gewoon beter zijn , want dan kan je die beter kopen voor dat geld.

  Groet Marcel

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Marcel,

  Ik heb een Sigma Whisker 040 (Japans) en deze maakt bij het draaien geen licht ratelgeluid (is geluidloos. Weet jij misschien hoe ik het 'geluidje' weer terug kan krijgen.

  Je heb trouwens een geweldige verzameling molens. Echt sjiek!

  grt.Henk

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo,

  tolle Seite!

  Ich habe eine 2741 und bin damit sehr zufrieden. Habe ich mal in den 80ern
  gekauft. Leider finde ich keine Beschreibung dazu. Ich wüsste gerne ob die Rolle Meerwasserfest ist. Auch suche ich seit einiger Zeit eine zweite Spule. Habt Ihr eine Idee, wo ich sowas finden kann?

  viele Grüße aus Deutschland
  Karsten
  terrapeta@web.de

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Beste Marcel, ik heb nog een Ambidex Gold serie 2711 voor u liggen, tegen verzendkosten enof ophalen mag u hem hebben, molen is niet in de allerbeste staat meer. Wat leuk om te zien dat deze reeks wordt verzameld, als kleine jongen van mijn moeder gehad (1981) tot 2013 nog mee gevist aan zee en enkele zeebaarze er nog mee geland, daarna is het schroefje om de zwengel vast te zetten afgebroken, nu een hyper moderne Shimano Stradic in de plaats en een illusie rijker.

  xinixxagnix@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen