donderdag 22 oktober 2009

Shakespeare President II serie , Zwart en Grijs metalic (Japan versie)


Shakespeare President II serie , Zwart en Grijs metalic


Shakespeare presidentII serie (Japan)


Het Shakespeare Company bracht in 1977 een serie molens op de markt, die vandaag de dag is nog steeds erg populair bij hengelaars, en verzamelaars. De President II. Deze serie bestond uit drie modellen, de 2900, 2910 en 2940. De glanzende zwarte molen had een wormwiel, een kogellager, drie zelfsmerende lagers en aluminium beugeloverslag met kunststof demper in de molenvoet en een overkappende spoel. De president werd geleverd in een elegante zwarte kunstleren molentas die was gevestigd in een goudkleurige molendoos van karton . De visser had dus gelijk een beschermende opslag voor zijn molen. Voor de president, was er slechts een uitvoering van een molen bijsluiter, die gold voor alle drie de modellen! Vanaf medio-1978 , toen veranderd de kleur van de molen van glanzend zwart in een zijde-mat antraciet kleur. Deze afwerking was veel minder gevoelig dan de zwarte prototype. En Bovendien is de grijze band op de spoelrand nogal licht van kleur en is door middel van een visuele verbetering is vervangen zwart met goude band. Het plastic handvat van de slinger , die eerder nog zat geklonken was nu geschroefd. De plastic deel van de Beugeloverslag veranderde de kleur van rood naar een gouden tint. Zo is de Molen gebleven tot 1980, toen ze voor de laatste keer in de Shakespeare catalogus stond.

Deze Bovenstaande beweringen voor de zwarte of grijze uitvoering gold waarschijnlijk alleen voor Duitsland??? , want in de Nederlandse catalogussen van Shakespeare/goede vangst is de molen alleen in het ZWARTgeleverd en dus niet zoals vermeld de laatste jaren in het Grijs , zoals hij dus wel in Duitsland werdt geleverd de laatste 3 jaren tot 1981???

Als er iets moeilijk is , is het de historie van Shakespeare het bedrijf is dus overgenomen door Pure Fishing en daar is ook niet echt niemand meer die je nog over oude dingen kan vertellen , want ik heb de meeste info op Duitse site,s gevonden en daar hebben ze het dan over 1977 zwart en de overige jaren grijs maar ze hebben ook waarschijnlijk 2 soorten catalogussen want in onze goede vangst of in de Duitse angelfibel staan ze ook in 1978 gewoon in het zwart, wordt hopelijk nog vervolgd.Grijze president 2900 en 2910

Nuttige info over de molens:

President II 2900: spoelcapaciteit=100mtr 0.30mm ,overbrenging 1:4.8
Gewicht = 250 gram.
President II 2910: spoelcapaciteit=100mtr 0.40mm ,overbrenging 1:4.1
Gewicht = 390 gram.
President II 2940: spoelcapaciteit=100mtr 0.50mm ,overbrenging 1:3.9
Gewicht = 590 gram.

Groeten Marcel

7 opmerkingen:

 1. Hoi, Marcel,
  ik ben ook gek op Shakespeare molens en heb er drie 2 2210's en 1 2205 . Heb jij toevallig nog een veertje voor de beugeloverslag, ik heb er nu een die na 34 jaar de geest heeft gegeven.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Ben,

  Ik zal eens voor je kijken , het is geen gemakkelijk opdrachtje een beugelveer , voor wel welke type is het , ik neem aan dat er verschil in zit.

  Groet Marcel

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dag Marcel,
  Beetje late reactie op bovenstaande!
  Beugelveertjes kun je voor dit type uitstekend zelf maken: 0.7 mm staaldraad rond een gewoon potlood past precies, uit mijn hoofd drie-en-een-halve winding.
  Andere vraag (daarnaar was ik op zoek): hoe kom ik in Nederland aan een spoel voor een 2205-II? De mijne is behoorlijk gecorrodeerd, rand is te ruw eigenlijk. Ik heb nu een groene, maar een alu is ook goed (hoeft niet in nieuwstaat te zijn). Heb jij nog wat liggen om over te nemen?
  Vriendelijke groet,
  Wim

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb een vraag ik heb nog een mooie president 2910 liggen in redelijk goede staat wat zijn die dingen nu nog waard

  mvg m

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo M

  Ik kan hier niet een echt passend antwoord opgeven , het is net wat iemand er voor overheeft een echte hele mooie/nieuwstaat is best wel wat waard.

  Groet Marcel

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi marcel,

  bedankt voor je antwoord maar ben nu nog niet veel wijzer geworden
  is niet dat ik hem ga verkopen maar vroeg mij dat gewoon af en kwam toevallig op jou site. Ik heb hem nu zelf in gebruik ik vis er met de pen mee op karper

  mvg m

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hallo M,

  Of heb je nog een naam ook buiten M , ik vind het altijd erg moeilijk om bedragen te noemen omdat je altijd een hoop verschil hebt in de prijs en dan is ook zeker zeer belangrijk hoe de staat is ??
  En ik heb geen zin dat mensen mijn bedragen dan gaan gebruiken voor de verkoop.

  Het is een prachtige molen en zeker erg geschikt voor het wat zwaardere penwerk ook , welke kleur heb je Zwart of Grijs??? , gewoon zuinig op zij en zelf houden je krijgt er altijd spijt van als je zo'n molen verkoopt deze kwaliteit maken ze niet meer.

  Groet Marcel

  Groeten Marcel

  BeantwoordenVerwijderen