zondag 15 juni 2014

Mooi weer = Harder tijd ?

Harder seizoen 2014 is begonnen.

Ik zag dit jaar al erg vroeg de Harders zwemmen op diverse plekken , maar het kwam er nog niet echt van om er op te gaan vissen.

2 weken geleden moest het er toch weer eens van gaan komen en vertrokken we (Theo en ik ) naar de waterweg en werden we ook gelijk weer met onze neus op de feiten gedrukt , het is en blijft een zeer lastige klant om er even een paar te vangen! We spreken uiteraard veel mensen en als we die moeten geloven doen we het niet goed , maar hun staan altijd zonder hengels en dat praat toch een stuk makkelijker.

Ook deze dag passeerde er vele de revue maar moesten we het met 1 vis doen en die was voor mij en met 48 cm geen geweldenaar te noemen maar de kop was eraf en smaakt naar meer?
Maar wij willen ons niet gaan beperken tot een paar stekken en gaan we dus ook wat vaker op zoek naar meer !!!!!

Zo zijn we op nieuwe stekken geweest en de eerste leverde ons buiten de frustratie van de vele wielrenners en scooter rijders ook geen vis op , we hebben wel potentie gezien voor deze stekken maar met een ander tij en niet op een zonnige feestdag gaan is ons advies?Ook verder in de week was ik in de gelegenheid om nog 2 maal een dag te gaan en de eerste was in totaal andere richting en was zeer interessant en leverde ondanks de echt vele harders maar 1 vis op voor mij , maar wel één van 70 cm en niet gewogen maar ik denk geschat toch tussen 9 en 10 pond en was dus erg in me sas met deze prachtvis . En uiteraard met de foto's die Theo voor me heeft geschoten , het was er een gevaarlijk kantje erg stijl en erg glad.
Alleen zijn de kanten erg kort met brokken en dus korter bevisbaar , en ook hier waren we niet met het beste tij?

 
 
En de dag erna beviste we onze oude stekken en hebben we echt plenty harders gezien maar ik weet af en toe niet hoe je die nu moet benaderen en ook die dag gingen we zonder harder naar huis , tijd voor nieuwe ideeën te gaan introduceren. 

Theo op naar de volgende keer met hopelijk eens wat meer vissen voor beide.


Groeten Marcel
 
 
 

4 opmerkingen:

 1. Hoi ouwe reus!
  Geweldig verhaal! Je hele blog is trouwens super! Wanneer kom je weer eens naar Wamel?
  Groeten van Pat.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Marcel,

  Wat een prachtige harder! 't Zijn inderdaad moeilijke klanten. Toch succes gehad. Gefeliciteerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hey fijne Gozer,

  Bedankt man ik doe me best , is een erg moeilijke visserij en niet vergelijkbaar met andere.
  Ik kom over een paar weken bij je op visite.

  Groeten Mars

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Ben,

  Ja de eerste zijn weer binnen en vorig week nog een mooie van 64 cm en maat Theo een van 60 cm. dus er komt weer schot in de zaak maar de vangsten zijn verhouding de vissen die we zien maar mondjesmaat.

  Groeten Marcel

  BeantwoordenVerwijderen