woensdag 19 december 2012

Even na het werk !!

Oostvoornse meer 19-12-2012
Afgelopen zondag voor het eerst weer eens naar Oostvoornse meer geweest met Stefan na voor mij een afwezigheid van meer dan een jaar?

Ik ben de laatste winters steeds actief geweest met de spiegelkarperprojecten voor de SVBD waar ik de verantwoordelijke voor ben en ben ook echt een winter karpervisser , en dan schiet een andere visserij er wel eens bij in zoals het forellen.

Ook de afgelopen week weer lekker aan het karperen geweest en in 8 uurtjes verdeeld over 3 middagjes 9 karpers gevangen met daarvan 3 spiegels dus was ik dik tevreden.

Terug naar een zondag allebei 2 vissen , Stefan 2 uitzetters en ik een van 49 cm en een mooie dikke vrouw van 59 cm. Eerste sessie dus geslaagd en dat smaakte naar meer.

Omdat het meer niet echt naast de deur ligt en het van de week niet erg best weer was wilde ik het combineren na me werk(Botlek) en het dan al op de helft is had ik besloten om dus vandaag gelijk door te rijden.
Het weer zou redelijk zijn en de mist optrekken alleen was dit niet echt het geval maar ik zou toch gaan alleen stond de wind niet helemaal naar me zin(oostelijk)en dan is de draden de aangewezen plek maar dit is geen makkelijk plek voor de vlieghengel met de dijk achter je.

Ik begon dus gewoon met de spinhengel(zalmeitje) zoals ik dit de laatste 6/7 jaar al doe en zodra de vis onder de kant is ga ik vliegvissen.
Rond half 4 stond ik aangekleed en richting het water en zoals verwacht inderdaad uit de oostelijke hoek maar wel telkens draaiende wind ,daar baal ik van maar met de spinhengel dus geen last van. Ik parkeer het zalmeitje met hoboloodje zo'n een 35 meter uit de kant en ga een positie zoeken dat ik fatsoenlijk kan zitten dat is hier ook erg lastig met die steile kant.
Ik zit een goed kwartier te vissen als de hengel dubbel vliegt en de forel probeert richting de zee te zwemmen en onderwijl steeds maar springen.

Na een kleine 10 minuten is die eindelijk moe en kan ik hem pakken een prachtige regenboogmannetje met een beginnende paaikaak en witte randjes langs vinnen.
De centimeter zegt me dat hij 61 cm lang is en na de foto's mag hij terug en volgen er nog 2 een uitzetter en een van 42 cm. Dan begint het donker(goede tijd) te worden en ga ik vliegvissen maar de plek bevalt me niet en besluit te verkassen maar helaas zonder verder resultaat.

Ik besluit om 18.45 te stoppen en ruim op en rij naar huis , volgende keer beter zullen we maar zeggen.

Groeten Marcel

2 opmerkingen:

 1. Hallo Marcel,

  Hele moooie foto"s en een leuk verhaal heb je neergezet!In 8 uur tijd 9 karpers vangen..hoe doe je datMarcel..?En dan ook nog van de enorme regenboogforellen vangen..dus de zin van
  "volgende keer beter"begrijp ik niet helemaal;)
  Top man!!

  Groeten Hans

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hey Hans,

  Ik zal het proberen uit te leggen , een aantal jaren geleden ving ik wel eens tussen de 10 en max 17 forellen op een middag! Dat betekende dat ik ongeveer 2 uur voor donker ging vissen tot 2 uur in het donker en dan maximaal 4 a 4 1/2 uur viste.

  En als ik dan bij de eerste inworp al vis ving dan kreeg ik gewoon de hele middag aanbeten en dat lukt nu om de een of andere reden niet meer vandaar me opmerking , ik begon gisteren ook met een vis in de 2e worp en daarna ging het al minder als dat ik hoopte.

  En kreeg ook geen beet meer na dat het donker was en dat is normaal nog voor langs de kant(lees vlieghengel) de goede tijd en ook een zondag was dit zo , en dan zo door de weeks met geen andere vissers aan de waterkant niet erg goed.

  Het is zo i zo de laatste jaren al vele malen minder geworden in de winter en in de binnenbakken , wij denken dat dit komt door een ander type regenboog van een andere kweker als vroeger maar het blijft gissen.
  Het is wel zo dat ze de laatste jaren beter in het voorjaar vangen maar dan ben ik er zelf eigenlijk bijna nooit meer???

  Groeten Marcel

  BeantwoordenVerwijderen