maandag 30 augustus 2010

Shakespeares datum kolom

Hoe oud is mijn Shakespeare reel / molen?

Hieronder het verhaal hoe Shakespeare wilt vertellen hoe je kan vinden hoe oud je molen of reel is , dit verhaal geld overigens alleen voor reel/molens tot 1977 en zover ik weet ook alleen op voor de in Amerika geleverde modellen , want ik kan ze op de ouder types niet vinden wel op de Amerikaanse !!!

• Van ongeveer 1929 tot 1977, droegen alle Shakespeare Reels en molens een twee letter dating code. Het voornaamste doel van de letters was om aan te geven telkens wanneer een wijziging is aangebracht op een reel of molen . Bijvoorbeeld in 1935 werd de Super RVS reel , met modelnummer 1975 vervaardigd. Echter, het volgende jaar was een kleine wijziging vereist , en werden Twee letters toegevoegd aan de reel of molen om de mensen te wijzen op een verandering. Deze letters werden de dating-code genoemd.

• Datum codes zijn geen onderdeel van het modelnummer en zullen niet verschijnen in oude catalogussen.

• Voor het bepalen van de leeftijd van uw reel, moet je eerst de twee letters vinden, Ze zijn meestal op de Reel/molen voet te vinden of in de buurt van het model nummer of naam.

• Vergelijk de twee Letters aan de cijfers en letters op de grafiek hieronder. Voorbeeld: Reel modelnummer 1744FM. Match de letter F met het nummer 5 en de letter M met het nummer negen.. Dit betekent dat deze Reel/molen werd voor het eerst geproduceerd in 1959.

Shakespeare Reel Series Formule Dating

1 2 3 4 5 6 7 8 9 0
--------------------------------------
K J H G F E D C B A
V U T S R Q P N M L
--------------------------------------Ik hoop dat de lezers van me blog er iets aan hebben , veel plezier ermee.


Groet Marcel

2 opmerkingen:

 1. Dag Marcel,
  Inderdaad handig voor Amerikaanse molens... maar ik heb denk ik allemaal Nederlandse!
  Ik hoop dat andere Shakespeare-liefhebbers er meer profijt van hebben!
  Die nummering bij Shakespeare, ik krijg er geen hoogte van. Ik krijg ook bij hengels de indruk dat de Europese/Nederlandse nummering anders loopt dan de Amerikaanse. Met hetzelfde nummer heb je hier een hengel, daar een werpmolentje! Zou de enige manier om achter de leeftijd van een hengel te komen, spitten in oude folders zijn?
  Vriendelijke groet,

  Wim

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Wim,

  Ik weet wat je bedoeld maar ik vond dat het niet mocht ontbreken en ik heb een paar USA modellen en daar staat altijd een lettercombinatie op en weet daarmee direct van welk jaar ze zijn.


  Groet Marcel

  BeantwoordenVerwijderen