zondag 7 oktober 2012

De jaren 1992/93 - 1993/94 en 1994/95 (slot)

De laatste reeks uit de catalogussen , het blijkt dat een aantal mensen het erg op prijs stellen en me er over mailen.

De modellen worden kwalitatief minder en langzaam is het hele assortiment over gegaan op compleet Koreaanse modellen en Shakespeare is Shakespeare niet meer en wordt er zo ver ik weet geen een model meer in Japan gemaakt dit hoeft niet altijd wat te betekenen maar in het geval van de molens kwam er niet veel goeds meer op de plank.

Nu is het wel zo dat het jaren later wel weer een stuk beter is geworden , maar kon Shakespeare de strijd toen tegen nieuwe concurrenten zoals Shimano en kostenbesparing lees fabrieken buiten Japan en mindere kwaliteiten het niet meer redden.

Ook nu anno 2012 maakt Shakespeare en Pflueger weer aardige modellen en misschien is het over 30 jaar weer het zelfde als nu dat deze modellen dan ook klassiekers zijn en veel geld opleveren , maar ik zelf denk dat de charme zoals bij de ambidex en president en sigma modellen nooit meer terug komt.

Dus liefhebbers van deze bovenstaande modellen wees er extra zuinig op en koester ze maar blijf er vooral wel mee vissen want dat zijn ze zeker waard.

Nu weer terug naar de catalogussen.

1992/93.

Ook nu waren er weer een nieuwe modellen Presidenten op de markt gekomen niet mijn model maar wel aardige molens.
En was het de laatste reeks van de sigma modellen(oude stijl) de 2201 B modellen die het al niet meer haalden bij de 2201(A) modellen die wel nog echt goed waren en Japans.

1993/94

Nu weer een nieuw model President en in mijn ogen nog weer eens een echt goed model met een mooie bouw slip voorop en een metalen spoel en de nieuwe trend veel kogellagers ,prachtige model met supermooie slip en helaas een plastic reserve spoel.
Ook deze stond op de voorpagina afgebeeld.

1994/95

Alle oude modellen sigma's waren van de markt en kwamen er nieuwe model met moderne uitstraling , zelf vind ik ze er niet onaardig uitzien maar heb er geen ervaring mee en heb er dus ook geen een en weet er dus niet al te veel over te vertellen , maar van horen zeggen zijn ze wel aardig en hebben ze een goede en mooie slip.

Laatste opmerking en ik zie het steeds vaker op blogs voorbij komen , mensen als je reageert en er wordt terug gemeld wees dan zo sportief en geef weer antwoord terug of een bedankje.

Laatst vroeg iemand mij om catalogussen , ik heb er nog een berg dubbel en ik geef die man vervolgens antwoord en vertel hem dat ik ze ook niet voor niets heb gekregen en dan hoor je vervolgens nooit meer wat , dat vind ik erg onsportief.











Groeten Marcel